Onze realisaties

Telecom

Masten

Wij bieden u een volledige service aan:
Onze teams treffen de maatregelen op de site en voeren zowel de meting van de pylonen als de funderingsstudie volledig uit.

Wij berekenen de werkzaamheden van de structuren:
We controleren de stevigheid van een bestaand massief op basis van de metingen en bieden u indien nodig structuurversterking aan.
Wij berekenen ook de afmetingen en de wapening van nieuwe massieven.

Kenmerkend voor vlakwerkmasten

Of de vlakwerkmasten nu enkele tientallen meters hoog zijn of meer dan 300 meter en of ze nu van buizen of van hoekstalen gemaakt zijn, om het even welke vlakwerkmast kan door ons per klimkoord volledig worden onderzocht.
Onze ingenieurs gebruiken deze berekeningen vervolgens om de uiteindelijke berekeningsnota van de mast uit te voeren.

Kenmerkend voor afspanmasten

Deze sector is een van onze specialiteiten omdat we er al onze ervaring en expertise in kwijt kunnen.
Naast onze berekeningsnota zijn wij ook gespecialiseerd in de bepaling van de benodigde voorspanning voor tuikabels, de controle van de verticaliteit en in het uitvoeren van de verankeringstests ter plaatse.
Verder realiseren we systematisch een verouderingsonderzoek ter aanvulling op het stabiliteitsonderzoek.

Kenmerken voor Monopoles

Deze structuren zijn in het algemeen buigzaam. Het verouderingsonderzoek is dus een zeer belangrijk element bij de opstelling van de berekeningsnota.

Kenmerkend voor masten op daken

Deze sites doen een beroep op onze volledige kennis en expertise in de stabiliteit van gebouwen. Bovendien zijn de drukverdeling, de stabiliteit van de steunelementen (muren, schoorstenen…) en de eventuele aanwezigheid van barsten een voor een belangrijke elementen die ter plaatse moeten worden gecontroleerd. Alle structuuropnemingen worden gerealiseerd door ons gekwalificeerd personeel: onze ingenieurs of ervaren technici. De structuuropnemingen en de fotoreportage worden vervolgens door het onderzoeksbureau verwerkt. Daar zal vervolgens de stabiliteitsnota worden opgesteld en, indien nodig, de versterkingsplannen.

Betonnen toren

We bieden u een volledige dienst aan.
We begeleiden onze klanten en zorgen voor het project van begin tot eind.

  • Berekeningen op basis van technische plannen
  • Het nemen van maatregels voor gereedschap
  • Berekeningen van de werkzaamheden van de structuren

Wij analyseren de betonnen structuur met behulp van onze Ferroscan waardoor we de nodige verstevigingswerken kunnen uitvoeren zonder ooit het beton te beschadigen.

Ten slotte overhandigen we u een volledig deskundigenverslag waarin tevens onze aanbevelingen vermeld staan om u zo vanuit een economisch oogpunt de meest optimale oplossingen aan te bieden.

Industrie

We voeren de berekeningen voor u uit en ontwerpen de palletrekken, evenals de automatische en zelfdragende rekken.

We voorzien u van een volledig onderzoek van realisatie tot ontwerp en geven daarbij ook aandacht aan design.
De algemene tekeningen, zowel montage- als constructietekeningen, worden aan de hand van het programma TEKLA opgesteld.

Nieuwe constructies

Voor de constructie van nieuwe gebouwen voert DL Consulting regelmatig stabiliteitsstudies uit op basis van tekeningen van de architect of bouwvergunningen.
Controlebezoeken kunnen ter plaatse worden afgelegd ter waarborging van de goede kwaliteit van de realisatie van het werk dat de ondernemer heeft verricht.

Composietstructuren

De telecomsector gebruikt vaak composietstructuren die elektromagnetische golven doorlaten om de antennes te verbergen en deze zo goed mogelijk in te passen in het stedelijke landschap.
Van gewone valse schouwen tot de integrale verhoging van gebouwen zorgen wij voor het design, de productieplannen en de verwezenlijking van dit soort structuren.

Trappen en platformen

Zowel voor particulieren als voor de industrie ontwerpen, maken en plaatsen wij elk type loopbrug, reling, trap of platform in staal, gegalvaniseerd, in roestvrij staal of geschilderd.